Εκτρώσεις : Είναι καρδιά και χτυπά!!! Είτε αρέσει είτε όχι…


 

Από το «Αφήστε με να ζήσω!»

Τα τελευταία χρόνια, οι υποστηρικτές των αμβλώσεων αποφάσισαν ότι δεν είναι πολιτικά εξυπηρετικό να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «χτύπος καρδιάς» όταν αναφέρονται στα αγέννητα παιδιά σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, και για το λόγο αυτό προσπαθούν να προωθήσουν μια αλλαγή στην έκφραση και να επηρεάσουν και  όλους εμάς. Δημοσιογράφος των New York Times, η Elizabeth Dias, μιλώντας για τους νόμους που απαγορεύουν στις ΗΠΑ την άμβλωση μετά τις έξι εβδομάδες κύησης, (από τη Τελευταία Έμμηνο Ρύση, ΤΕΡ), οπότε ανιχνεύεται ο καρδιακός παλμός του εμβρύου, δηλώνει: (1,2)

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ……τα έμβρυα δεν έχουν πλήρως αναπτυγμένες καρδιές τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη. Οι περισσότεροι ειδικοί στην πραγματικότητα περιγράφουν αυτό που ανιχνεύεται σε αυτό το σημείο ως ηλεκτρικό παλμό από έναν πρωτόγονο σωλήνα καρδιακών κυττάρων»

Το επιχείρημα της δημοσιογράφου και όσων εναντιώνονται στον ηθικό ή κρατικό «νόμο του καρδιακού παλμού», είναι ακατανόητο για όσους διαθέτουν κοινή αντίληψη της ανθρώπινης ανάπτυξης. Οι λέξεις που δηλώνουν τα όργανα και τις λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού, έχουν προφανώς διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά κανένας δεν αμφισβητεί την ανθρώπινη φύση των διεργασιών και των οργάνων αυτών. Για παράδειγμα οι έννοιες της ομιλίας, της βάδισης, της εγκεφαλικής ή πεπτικής λειτουργίας,  αλλά και οργάνων όπως των οδόντων, των αδένων, του αναπαραγωγικού ή ερειστικού συστήματος, όλες γενικά οι λειτουργίες και τα όργανα που αναφέρονται στον άνθρωπο, έχουν σε κάθε ηλικία διαφορετικό περιεχόμενο, ωστόσο αυτό, διαχρονικά, είναι εξίσου ανθρώπινο και άξιο σεβασμού.

Γράφει ο καρδιο-εμβρυολόγος Jörg Männer, το 2022 στο Journal of Cardiovascular Development and Disease (3) :

 «Ο όρος «χτύπος καρδιάς» χρησιμοποιείται για να περιγράψει «την τακτική κίνηση που κάνει η καρδιά καθώς προωθεί αίμα στο σώμα σας». . . . Όσον αφορά την εμβρυϊκή καρδιά, δεν πρέπει να μιλάμε για καρδιά που χτυπά πριν οι συντονισμένες τακτικές κινήσεις των τοιχωμάτων της, δημιουργήσουν μια μονοκατευθυντήρια ροή υγρού μέσα στο αγγειακό δίκτυο του εμβρυϊκού καρδιαγγειακού συστήματος. Στα ανθρώπινα έμβρυα αυτή η λειτουργική κατάσταση φαίνεται να επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του CS-10- Στάδιο Carnegie 10 (4)»

Ο συγγραφέας συνεχίζει την ανασκόπησή του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το στάδιο ανάπτυξης CS-10 μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την 5η  και μέχρι την 7η εβδομάδα κύησης (ΤΕΡ), στη πράξη 3-5 εβδομάδες από τη γονιμοποίηση. Ο όρος «χτύπος της καρδιάς» έχει επομένως λογική βάση στην επιστήμη.

Σύμφωνα με μελέτες (3) που έγιναν σε ανθρώπινα έμβρυα απολύτως γνωστών ηλικιών, (διότι συνελήφθησαν με εξωσωματική) και τα οποία εξετάστηκαν με τα ποιο ευαίσθητα μηχανήματα υπερήχων που ήταν διαθέσιμα, η ανθρώπινη καρδιά είχε ανιχνεύσιμο χτύπο 25 ημέρες από τη σύλληψη, ενώ το έμβρυο ήταν 2 χιλ. και ο ρυθμός της ήταν 65 χτύποι το λεπτό!!! Ενδεχομένως η καρδιά χτυπούσε και νωρίτερα αλλά η τεχνολογία δεν είναι ακόμη σε θέση να το ανιχνεύσει.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται (3) οι ηλικίες του ανθρώπινου εμβρύου σε ημέρες, το μήκος του και η εκάστοτε καρδιακή λειτουργία.

   
Πηγήhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9225347/  

Η συναισθηματική, ηθική και λειτουργική αξία των καρδιακών χτύπων από τα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης είναι απεριόριστη και όλοι οι υπέρμαχοι της άμβλωσης οφείλουν να προβληματιστούν για τις θέσεις τους. Αλλά και εμείς, ας μη διστάζουμε να χρησιμοποιούμε την λέξη «κτύπος καρδιάς», γιατί είναι αληθινή, ανθρώπινη, όμορφη και απόλυτα επιστημονική! Το ανθρώπινο έμβρυο, το αγέννητο παιδί των 25 ημερών έχει μια καρδιά που χτυπά και όσοι προχωρούν στην έκτρωσή του, σκοτώνουν αυτή την καρδιά, που οι χτύποι της θα το συντρόφευαν κάθε στιγμή του εδώ στη γη!

Παραπομπές

1.https://www.nationalreview.com/corner/heart-failure/

2.https://www.liveaction.org/news/heartbeat-reasonable-term-abortion-laws/?utm_campaign=lan&utm_medium=email&_hsmi=307394507&utm_content=weekly_lan&utm_source=housefile

3.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9225347/

4.https://embryology.med.unsw.edu.au/embryology/index.php?title=Carnegie_stage_10

https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/gynecology/einai-kardia-kai-xtypa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...