Ο Α.Γεωργιάδης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στο ΕΣΥ με ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους ασθενείς στα επείγοντα !


Ο Α.Γεωργιάδης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στο ΕΣΥ με ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους ασθενείς στα επείγοντα!

Θέλουν να μας σκανάρουν «για το καλό μας» - Αντί για προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Άδωνις φέρνει σύστημα παρακολούθησης τύπου «Όργουελ»

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Έναν προάγγελο του χαράγματος εισάγει στις δημόσιες δομές Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια – δήθεν – να μειωθούν οι πολύωρες αναμονές και η ταλαιπωρία των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Μια είδηση πολύ σοβαρή, που δυστυχώς ελάχιστοι της έδωσαν την αρμόζουσα σημασία. Ο Μεγάλος Αδερφός μπαίνει και επίσημα στο ΕΣΥ, πρώτα πιλοτικά σε 4 νοσοκομεία της Αττικής (Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Ευαγγελισμός και Κωνσταντοπούλειο) κι έπειτα φιλοδοξούν να το καθιερώσουν παντού. Το μέτρο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από αρχές Φεβρουαρίου.

Τι προβλέπει αυτό το δυστοπικό μέτρο; Οι ασθενείς που πηγαίνουν στα επείγοντα θα παραλαμβάνουν ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι με QR code, το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει και να παρακολουθεί τους πολίτες ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της αναμονής τους στο νοσοκομείο. Το βραχιολάκι θα μπορεί να σκαναριστεί ώστε να εμφανίζει όλες τις ιατρικές πληροφορίες του ασθενούς, και τα «data» θα συλλέγονται σε απομακρυσμένο δίκτυο και θα είναι διαθέσιμα στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Αυτό υποτίθεται ότι θα κάνει τον ασθενή πιο «ορατό» στις υπηρεσίες Υγείας, αφού το κέντρο ελέγχου θα μπορεί κάθε στιγμή να εντοπίζει που βρίσκεται ο κάθε ασθενής και πόσες ώρες περιμένει για να εξυπηρετηθεί. Όταν ο χρόνος παραμονής στο ΤΕΠ θα υπερβαίνει τον καθορισμένο, θα επισπεύδεται η εξυπηρέτηση του ασθενούς.

«Η αναμονή στην Ελλάδα είναι σε απαράδεκτα επίπεδα και δεν είναι τωρινό φαινόμενο, είναι πολλές δεκαετίες. Έχει έρθει η ώρα να μειώσουμε και την ταλαιπωρία του κόσμου», είχε δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας το μέτρο, και αποκαλύπτοντας ότι το είδε σε νοσοκομείο του… Ισραήλ και αποφάσισε να το φέρει και στην Ελλάδα.

O Γεωργιάδης ζήλεψε δηλαδή το αυταρχικό κράτος που πρώτο μετέτρεψε τους πολίτες του σε «πειραματόζωα» των σκευασμάτων κατά της Covid-19, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Άλμπερτ Μπουρλά σε δήλωση του 2021. Ήταν τότε που ο CEO της Pfizer είχε παραδεχτεί ότι το Ισραήλ έγινε «παγκόσμιο εργαστήριο δοκιμών» για τους εμβολιασμούς, αφού ήταν το κράτος – «πρωταθλητής» των εμβολιασμών και των επαναληπτικών δόσεων.

Αντί ο Άδωνις Γεωργιάδης να ασχοληθεί με την υποστελέχωση του διαλυμένου ΕΣΥ, θέλει να «μαρκάρει» τους ασθενείς σαν κοπάδια από πρόβατα που οδεύουν προς τη «σφαγή» της ιδιωτικότητάς τους. Με το δόλωμα της «ευκολίας» και της «εξυπηρέτησης», ο ασθενής θα σκανάρεται σαν «προιόν» που εισάγεται και εξάγεται στη βιομηχανία της υγείας.

Το πρόβλημα του Γεωργιάδη δεν είναι ότι στα Επείγοντα ο ένας γιατρός αντιστοιχεί σε… 100 ασθενείς, αλλά ότι αυτοί οι 100 ασθενείς δεν φοράνε έναν ψηφιακό «ρουφιάνο» στο χέρι. Λες και δεν μπορεί το προσωπικό του νοσοκομείου (αν ήταν επαρκές σε αριθμό) να κατευθύνει τους ασθενείς ώστε να εξυπηρετηθούν όπως πρέπει. Λες και οι γιατροί μας περισσεύουν και σκοτώνουν τις ώρες τους χωρίς να βλέπουν ασθενείς. Ή λες και οι ασθενείς πρέπει να γίνουν ψηφιακές «κουκίδες» για να εξυπηρετηθούν.

Το θέμα είναι να «φαίνεται» ο ασθενής ή να έρθουν στο ΕΣΥ οι εκατοντάδες «άφαντοι» γιατροί που χρειάζονται; Μήπως τα βραχιολάκια θα γεννήσουν γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενοφόρα, κλίνες ΜΕΘ και τομογράφους;

Ερωτήματα και εφιαλτικά σενάρια

Με ποια αρμοδιότητα και ποιο θράσος ο Άδωνις Γεωργιάδης καταστρατηγεί τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι θα διαχειρίζονται αυτά τα στοιχεία και ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι θα κρατηθούν ασφαλή; Ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει εισφορές για να γίνεται έρμαιο του Μεγάλου Αδερφού; Θα είναι υποχρεωτική η χρήση των βραχιολιών; Και αν ναι, τι θα προβλέπεται για τους ασθενείς που αρνούνται να φορέσουν βραχιολάκι λόγω θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων; Θα τους κλείνεται η πόρτα από το σύστημα Υγείας; Ή θα πάμε σε πονηριές τύπου: «κουβάλα το βραχιολάκι στην τσέπη αν δεν θες να το φορέσεις», για να καμφθούν οι αντιδράσεις ώσπου να αυστηροποιηθεί το μέτρο; Αφού τα περισσότερα νοσοκομεία δεν διαθέτουν καν υπολογιστές με τα απαραίτητα ψηφιακά συστήματα για να «τρέξουν» ένα τέτοιο λογισμικό, γιατί τέτοια πρεμούρα να έρθουν τα βραχιολάκια όπως – όπως;

Εδώ μιλάμε για έναν τρομακτικό δούρειο ίππο που θα εισάγει κόσμο και κοσμάκη στη νοοτροπία του μελλοντικού χαράγματος. Για πρώτη φορά μια ελληνική κρατική υπηρεσία που απευθύνεται σε (υποτίθεται) ελεύθερους πολίτες, εισάγει τη μεταφορά ενός μικροτσίπ στο χέρι. Οι μοναδικοί πολίτες που ως τώρα υποχρεώνονταν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια βραχιολάκια, ήταν οι φυλακισμένοι. Και τώρα η ψηφιακή «φυλακή» παίρνει αναβάθμιση και απευθύνεται σε όλον τον πληθυσμό.

Σκεφτείτε μόνο πόσες εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών απευθύνονται σε νοσοκομεία κάθε χρόνο, και πόσο θα εξοικειωθούν με την ιδέα της ψηφιακής παρακολούθησης και της ταυτοποίησης με κάτι που θα φέρουν στο χέρι τους.

Σκεφτείτε επίσης ότι σε μια περίοδο «έκτακτης κρίσης» όπως είναι μια πανδημία, τέτοια βραχιολάκια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «μαρκάρισμα» ασθενών που περιορίζονται σε υποχρεωτική καραντίνα, όπως ήδη έγινε στην περίοδο του κορωνοΐού στο Ισραήλ, το Χονγκ Κόνγκ, τη Νότια Κορέα, το Μπαχρέιν και αλλού.

Και σκεφτείτε – τέλος – ότι αυτές οι βραχείας χρήσης ιατρικές «ταυτότητες» που τον πρώτο καιρό θα τις ξεφορτώνεται ο ασθενής όταν φεύγει από το νοσοκομείο, νομοτελειακά κάποτε θα ενσωματωθούν στην κάρτα του πολίτη (δηλαδή στην ηλεκτρονική ταυτότητα όπου φιλοδοξούν να εντάξουν όλα στοιχεία). Και άρα η χρήση των υπηρεσιών Υγείας, όπως κάθε άλλη υπηρεσία του κράτους, θα απαιτεί αδιάκοπη και ισόβια παρακολούθηση.

Κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κάρτα του πολίτη, μιλούσε για απαράδεκτη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, υπερσυγκεντρωτισμό εξουσίας, «οργουελικές» καταστάσεις και «Big Brother του κράτους», αναφέροντας ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα «είναι κάτι φρικώδες». «Εγώ δεν θα τη δεχτώ ποτέ», έλεγε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.

Και σήμερα φέρνει στο ΕΣΥ ψηφιακές «χειροπέδες» ασθενών για το… καλό τους. Είναι αυτονόητο ότι τα κόμματα που δείχνουν ευαισθητοποίηση σε τέτοια θέματα πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν απαντήσεις. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για ένα εξόχως σοβαρό ζήτημα…

sportime.gr15 Ιαν 2025

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...