Καταγγελία Μονής Εσφιγμένου για την συνέχιση της τρομοκρατίας στο Άγιο Όρος

 


1.11.2023

Καταγγελία Μονής Εσφιγμένου για την συνέχιση της τρομοκρατίας στο Άγιο Όρος


Συνεχίζεται "κανονικά" η έμμεση υπόθαλψη τρομοκρατικών στοιχείων στο Άγιο Όρος από το Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" και τις αστυνομικές αρχές. Οι εξαγγελίες για ισονομία και μη ανοχή στην παραβατικότητα και την ανομία αποδείχθηκαν κενό γράμμα. Η νέα αστυνομική διεύθυνση στο Άγιο Όρος - "όμηρος" όπως φαίνεται πολιτικών σκοπιμοτήτων – φαίνεται πως ήταν ένα απλό γραφειοκρατικό πυροτέχνημα. Οι υποσχέσεις των υπευθύνων πως "μετά τις εκλογές" θα επιληφθούν το θέμα, ομοιάζουν σαν τις υποσχέσεις για «δίαιτα από Δευτέρα».


Μετά τις δολιοφθορές του Νοέμβρη του 2022 [1], τις απειλές κατά μοναχών και αστυνομικών [2] και τις βομβιστικές-τρομοκρατικές επιθέσεις στο κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος τον Απρίλιο του 2023 [3], στο ίδιο σημείο στις 1.11.2023 οι τρομοκράτες καταληψίες εξόρμησαν από την κεντρική κατάληψη  και απέκλεισαν δρόμο εντός Αγίου Όρους σε φορτηγό που έφερε υλικά για επιδιορθώσεις στο οίκημα όπου διαμένουν εδώ και χρόνια Εσφιγμενίτες Μοναχοί. Κλήθηκε η αστυνομία, η οποία μετά από "χαλαρή" κουβέντα με τους παρανόμους τρομοκράτες αποχώρησε υπακούοντας τις εντολές των παρανόμων!



Οι καταληψίες δημοσιοποίησαν το γεγονός αυτό αντιστρέφοντάς το και παρουσιάζοντας το ως δήθεν "δίωξή" τους για λόγους δήθεν οικονομικών συμφερόντων, ενώ ο αρχηγός των καταληψιών δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε "εβραιόδουλους" και "Έλληνα Χίτλερ" σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου παρανόμως παρουσιάστηκε ως δήθεν "ηγούμενος" της Μονής μας. [4] Ο κατά τα άλλα παρουσιαζόμενος ως "αποκλεισμένος" αρχηγός των τρομοκρατών είπε πως "έλειπε". 


Το πλήθος των ψευδών που ακούστηκε και η συκοφαντική δυσφήμιση ήταν σε τέτοιο βαθμό, που αποτέλεσε ηθική αυτουργία για περαιτέρω απόπειρες κατατρομοκράτησης της αδελφότητας της Μονής μας με απειλητικό email για την σωματική μας ακεραιότητα από άγνωστο.


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Άγιον Όρος




Φωτογραφία: Αστυνομικός σε "χαλαρή" κουβέντα με τους παρανόμους τρομοκράτες μετά την παράνομη παρεμπόδιση φορτηγού που μετέφερε οικοδομικά υλικά για επιδιορθώσεις σε οίκημα όπου διαβιούν Εσφιγμενίτες μοναχοί μετά τις δολιοφθορές που προκλήθηκαν. Αυτή την "χαλαρότητα" οι καταληψίες την παρουσιάζουν ως "διωγμό". Η φωτογραφία απεικονίζει άλλο φορτηγό ιδιοκτησίας καταληψιών το οποίο κινείται παράνομα στο Άγιο Όρος και χωρίς πινακίδες. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε σελίδα του facebook που φέρει παρανόμως το όνομα της Μονής μας.

                





ΥΓ:

Το κείμενο του απειλητικού email:


Ημερομηνία: 01-11-2023 14:52

"Μαλλλον δεν μας περνετε στα σοβαρά .σας είχα πει θα ανέβουμε μια ομάδα και θα μπούμε στο Μοναστηράκι σας και θα φάτε όχι ξύλο αλλλα ημιθανείς θα μείνετε .αφού θέλετε να ισκάρετε για λίγα χρήματα να πάτε κόντρα στην γνήσια εςφηγμενου που ντροπή σας για καλόγεροι καιρός  να λάβουμε δράση.και αν και ιδιοκτήτης εφημερίδας θα γίνετε και ξεφτίλα βρομιάρηδες .όσο το χοντραίνεται θα κάνουμε κ εμείς το ίδιο.κ δεν ειναστε και λιγοι .και στο τέλος ; Θα σας διαβάσουν και μια ευχή αφορισμού που οι δικές τους πιάνουν και αν μπορείτε με τα χρηματα π έχετε προσπαθήστε να κανετε κάτι.τα λεμε σ λίγες μέρες"


 

[1] SOS από το Άγιο Όρος: αλλεπάλληλες δολιοφθορές σε οικήματα και εγκαταστάσεις

https://www.esphigmenou.gr/2022/11/sos-agio-oros.html


[2] Καταληψίες της Μ. Εσφιγμένου εκφοβίζουν αστυνομικούς και Εσφιγμενίτες Μοναχούς

https://www.esphigmenou.gr/2023/04/2242023.html


[3] Επίσημη ανακοίνωση Μ. Εσφιγμένου για τις πρόσφατες εκρήξεις

https://www.esphigmenou.gr/2023/04/ekriktika.html


[4] «Είναι όλοι εβραιόδουλοι» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης. Focus FM 103.6 GR

https://youtu.be/cX3a06JTdC0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...