Εφημερίδα Ακρόπολη - ποινή φυλάκισης στόν εκδότη καί τόν διευθυντή γιά συκοφαντικά δημοσιεύματα ! 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Πολύμηνη φυλάκιση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης επέβαλε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, το πενταμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στον εκδότη και τον διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη" για δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον Αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το δικαστήριο μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε να καταδικάσει τον εκδότη της εφημερίδας και τον διευθυντή της για τα δημοσιεύματα που δήθεν παρουσίαζαν "σκάνδαλα" της Εκκλησίας που ενέπλεκαν Μητροπολίτη της Πελοποννήσου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο να επιδεικνύει ανοχή σε ηθικά παραπτώματα κληρικών.
Στην ακροαματική διαδικασία απεδείχθη από τους νομικούς της Εκκλησίας πως τα δημοσιεύματα δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή της δίκης τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο Διευθυντής δια του συνηγόρου του ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα έγραψαν κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου, κάτι που, όπως ανέφεραν, το έκαναν και λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας.
Η ποινή φυλάκισης που τους επεβλήθη από το δικαστήριο είναι εξαγοράσιμη.


Πηγή : Ρομφαία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...