Βερολίνο: Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις ένα πρόγραμμα επιθετικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για νήπια !

  

Βερολίνο: Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις ένα πρόγραμμα επιθετικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για νήπια!

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις γονέων, o Υφυπουργός Νεολαίας και Οικογένειας του Βερολίνου Falko Liecke αποφάσισε να αποσύρει ένα ακραία προκλητικό πρόγραμμα σχολικής εκπαίδευσης που εισήγαγε από τις ευαίσθητες νηπιακές ηλικίες (3-6 ετών) τα «δωμάτια του σεξ» (sexräume), όπου τα παιδιά θα ανακάλυπταν «την αίσθηση της ηδονής».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στόχευε στην προαγωγή της περιέργειας για το ανθρώπινο σώμα και την σεξουαλικότητα σε πολύ μικρές ηλικίες.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Falko Liecke σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης της παραδοσιακής και συμβατικής προσέγγισης στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που φέρει τον τίτλο “Berliner Bildungsprogramm für Kitas und Kindertagespflege” και είδε το φως της δημοσιότητας:

«Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα γεννητικά τους όργανα, τα εξερευνούν εντατικά και θέλουν να μοιραστούν αυτές τις εμπειρίες με άλλα παιδιά. Τους αρέσει να παίζουν και να ανακαλύπτουν το σώμα τους, για παράδειγμα μέσω παιχνιδιών ρόλων ή κινήσεων».

Ο Οδηγός αυτός προέβλεπε την δημιουργία εντός του σχολικού περιβάλλοντος «ατομικών χώρων εμπειρίας» για τα μικρά παιδιά ώστε να «απολαμβάνουν την αίσθηση της ευχαρίστησης με το σώμα τους». Ωστόσο, «λόγω του κινδύνου τραυματισμού, η πρωκτική ή η στοματική διείσδυση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να αποφεύγεται», επισημαίνει ο Οδηγός. 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.die-tagespost.de/leben/familie/sexuelle-erfahrungsraeume-in-kitas-berliner-senat-rudert-zurueck-art-248508

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/sexraeume-fuer-kita-kinder-nun-aeussert-sich-der-berliner-senat/#comments

https://kindergartenmanufaktur.de/wp-content/uploads/2019/03/berliner_bildungsprogramm_2014.pdf

https://bnnbreaking.com/world/germany/berlin-daycare-sex-rooms-plan-for-toddlers-scrapped-after-public-outcry

Foto: IMAGO/xkutanyax (www.imago-images.de) 

Καλλιντέρης Νικόδημος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...