Ο Κομμουνιστικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά τού Χριστιανισμού !

Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Από το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναδημοσιεύουμε τις θέσεις που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών:
Σχολείο ανεξίθρησκο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Εκπαίδευση. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας...


Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι έχει καταστεί ώριμο κοινωνικό αίτημα η θέση μας ότι, για μια σύγχρονη και δημοκρατική πολιτεία, είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και σε συνταγματικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε:
• Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών.
• Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.
• Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Το Κράτος διασφαλίζει την ακώλυτη άσκησή της και σέβεται όλα τα θρησκεύματα.
• Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών.
Αναδημοσίευση από :  thriskeftika.blogspot.com/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...