Κ. Γιαμαρέλλου: «Η Αγία Κοινωνία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο»

 

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα στο τέλος της εβδομάδας θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown σύμφωνα με την Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι « προς το τέλος της εβδομάδας θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown. Κρατάμε την αισιοδοξία μας μήπως δούμε μείωση των κρουσμάτων».

Η κ. Γιαμαρέλλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους ιεράρχες που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα».

Απάντηση έδωσε και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας αναφέροντας ότι συνεχίζει κανονικά η ίδια να κοινωνά. «Ασφαλώς. Ούτε συζήτηση. Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις».

Σε ότι αφορά τον εορτασμό των Χριστουγέννων ανέφερε ότι «αν είμαστε συνεπείς θα μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικογένειά μας. Να μαζευτούμε με την οικογένειά μας και τους στενότερους φίλους μας».

«Θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Δηλαδή από Λάρισα και πάνω πιο αυστηρά μέτρα και κάτω πιο χαλαρά; – Είναι μια πιθανότητα και αυτό»

Επιπλέον, μιλώντας για τα σχολεία, υποστήριξε ότι η μετάδοση του ιού γίνεται στην κινητοποίηση και την ανάμιξη του πληθυσμού και όχι στα σχολεία μέσω των παιδιών. Έτσι, ως προσωπική της άποψη, όπως διευκρίνισε: «Θα άνοιγα τα σχολεία, αλλά θα οργάνωνα την κινητικότητα των γονέων, αλλά και τον τρόπο που θα σχόλαγαν τα παιδιά».

orthodoxianewsagency

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...