Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Πρώην « εσφιγμενίτης » καταγγέλει τόν « γέροντα » της ψευτο μονής Εσφιγμένου - Μεθόδιο !Απομαγνητοφώνηση ορισμένων επιμάχων σημείων :

 « Μοναχός Βασίλειος - πρώην Εσφιγμενίτης »:

« Όπως πήγες με το πιστόλι, ψεύτικο - αληθινό - δεν ξέρω καί επιδείκνυες το Μακάριο στις Καρυές... . Θυμάσαι, γέροντα; Άνοιγες εδώ και τον έδειχνες το πιστόλι και του έλεγες «υπόγραψε το απολυτήριο». Τον κυνηγούσες μέσα στις Καρυές για να φύγει, όπως έφυγε το παλληκάρι, έχει βγάλει τα ράσα, έχει παντρευτεί ο Μακάριος, ο πάτερ Μακάριος. Κι αν θέλετε και διαψεύδομαι, νομίζετε, κατ' εσάς, ο Μακάριος μπορούμε να τον βρούμε και να σας τα πει ο ίδιος! Γέροντα, μεγάλε και τρανέ Μεθόδιε !»

« Μοναχός Ιωάννης ζηλωτής »

« Θυμάσαι,  ψευτοηγούμενε της ανίερης μονής Εσφιγμένου που κυνηγούσες μέσα στις Καρυές κάποιον μεγαλόσχημο μοναχό, τον πάτερ Μακάριο, έχοντας στη ζώνη σου ένα όπλο, μπορεί να 'ταν ψεύτικο, μπορεί φλόμπερ, αεροβόλο, δεν ξέρω, στη ζώνη το είχες, καθώς και το υπογεγραμμένο από σένα, το μοναχικό του απολυτήριο της ανίερης μονής Εσφιγμένου; Τον πάτερ Μακάριο, που εσύ ο ίδιος προσωπικά τον κυνηγούσες μέσα στις Καρυές για να του το δώσεις. Με το όπλο στη ζώνη επιδεικτικά κυνηγούσες το μοναχό Μακάριο και όταν τον σταμάτησες σε κάποιο σημείο ποικιλοτρόπως τον εκβίαζες, ποικιλοτρόπως, ιδίως ψυχολογικά, για να παραλάβει στανικώς, έστω και διά της βίας, το απολυτήριό του από το μοναστήρι του, το οποίο εσύ Μεθόδιε και η κλίκα σου, και οι ηγουμενογλείφτες όλοι, να το υπογράψει για να φύγει από το μοναστήρι του.»