Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι καί Χριστιανοί απολογιτές κατά τού Δωδεκαθέου . Κ. Νικόλαος Τζιράκης , καθηγητής Πανεπιστημίου . † Στῶμεν καλῶς † .

   Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ(490-427 π.Χ.), ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ( ΦΟΙΒΟΣ, ΕΚΑΤΗ Κ.Λ.Π.), ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ : Ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ, Ο ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ, Ο ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ! Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ(570-480 π.Χ.), ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ(ΒΑΚΧΙΣΜΟ, « ΙΕΡΑ » ΟΡΓΙΑ Κ.Λ.Π.). Ο ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ(414-365 π.Χ.) ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! Ο ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ(570-480 π.Χ.), ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ ΠΩΣ '' ΕΙΣ ΘΕΟΣ,...ΜΕΓΙΣΤΟΣ ''(ΞΕΝΟΦ. ΑΠ.11). Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ(469-399 π.Χ.), ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΦΩΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΗΡΥΞΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ « ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΥΣ »... ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ! ( ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 μ.Χ. ΑΙΩΝΕΣ, ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000.000 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ !!!). Ο ΠΛΑΤΩΝ(428-347 π.Χ.), ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ '' ΟΝΤΩΣ ΟΝ ''. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ(384-322 π.Χ.), ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΩΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΘΕΪΣΜΟ ! 
   ΟΙ ΣΤΩΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ. ΑΛΛΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟΥ , ΥΠΗΡΞΑΝ , Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ , Ο ΚΑΡΝΕΑΔΗΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ, Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ, Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ. ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΥΗΜΕΡΟΣ(317-297 π.Χ.), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕ ΠΩΣ, ΟΙ « ΘΕΟΙ » ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΘΕΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ! ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΚΠΟΡΘΗΤΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝΑ !!! ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ : '' ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ '', ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ '' PAGANI '', ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ '' ΧΩΡΙΚΟΙ '' ! ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ .Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...